annafinans-mest-valgte-laan
annafinans-logo

Lån fra 3.000 til 75.000 kr.

Fem stjerner - Rating

9,6 ud af 10

Når du har fundet udbydere som matcher dine ønsker i forhold til lånebeløb og løbetid, så dit månedlige afdrag passer til det som du har råd til, så skal du i gang med selve ansøgningsprocessen. Den er i princippet lidt den samme for alle udbydere, men der er detaljer eller spørgsmål, som den ene har og den anden ikke har. Hvis du følger vores anbefaling om at søge hos flere, så skal du nu søge dem alle om et lån, og så gentager du bare det hele med alle de udbydere du har udvalgt.
Klik på knappen ”ansøg” i vores liste ud for den udbyder du vil søge hos, og indstil låneberegneren til det du ønsker. Skriv de tal ned der kommer frem om beløb, løbetid, afdrag, renter, gebyrer, og samlede låneomkostninger – vigtigt, for du skal tjekke dem og sammenligne dem med den låneaftale som kommer med det positive svar fra låneudbyderen.

Læs lånevilkår

Før du gør noget andet, så skal du sikre dig, at du ved hvad du går ind til hos den enkelte låneudbyder, og derfor skal du læse deres lånevilkår grundigt igennem. Det er ofte her, at låneudbyderne også adskiller sig fra hinanden, og der vil du også kunne læse lidt om de forskellige gebyrer som du kan komme ud for. Det gælder i forhold til faktureringsgebyr, rykkergebyr, administrationsgebyr, gebyr ved tidligere indfrielse af restgæld med mere. Det er vigtig information, som du ikke bør gå glip af. De vil også informere dig om detaljerne ved mislighold af aftalen, og hvilke konsekvenser det kan få – altså deres forretningsgang i sådanne tilfælde. Ikke at du eller de regner med at det bliver aktuelt, men for god ordens skyld, så er du informeret om alt vedrørende dit nye lån.

Udfyld låneansøgningen

Derefter begynder du at indtaste alle de oplysninger som de beder om. Der er for eksempel navn, folkeregisteradresse, cpr-nummer, alder, statsborgerskab, indkomst, bankoplysninger – til hvor de skal sende dine penge, hvis lånet godkendes, om lånet er et samle-lån, om du er registreret i RKI eller Debitorregistret, og om der er en medansøger på lånet. Når alt er udfyldt, går du lige alt igennem for at tjekke det for fejl. Det vil være møg ærgerligt, hvis din ansøgning afvises fordi du har lavet en simpel fejl eller noget mangler. Du skal svare ærligt på alt. Er alt i orden, så klikker du bare på ”send” knappen, og så skal du gøre det samme med de andre udbydere, du har valgt ud.

Send og vent

Når du har sendt din ansøgning til låneudbyderen eller flere, så kan du kun vente på at de svarer tilbage. Da lånene her på vores side er såkaldte hurtiglån, så går der ikke lang tid før du får svar. Det svinger fra udbyder til udbyder, hvor længe de er om at behandle ansøgningerne, men det ligger typisk på mellem 15 minutter og to timer.

Behandling af din låneansøgning

Din lånesag bliver først behandlet og sorteret elektronisk. Det sker ved at flere samkørende computere og netværker krydstjekker alle dine oplysninger i diverse registre, og det tager ikke lang tid. Allerede her bliver nogle ansøgninger sorteret fra og sendes til afvisning af ansøgning, mens resten går videre til godkendelse. Først nu vil en medarbejder tage sig af en personlig vurdering, og vedkommende giver de ansøgninger videre til en leder, der giver det endelige svar og godkendelse eller afslag. Det er en utrolig effektiv procedure, og som gør at de kan håndtere mange ansøgninger, uden at bruge mange ressourcer og penge på det. Alle bliver behandlet ens, men der er ikke plads til den individuelle kreditvurdering, og det kan godt give flere afslag en der er nødvendigt, men så søger du som kunde bare et andet sted.

Svaret kommer

Dit svar på din ansøgning kommer ret hurtigt på mail, og hvis du har fået et afslag, så skal du ikke tage det så tungt, men prøve at søge et andet sted hos en anden udbyder – der findes nok en som gerne vil låne dig penge. Har du fået positivt svar, så vil der typisk i mailen være et link, som fører dig videre ind til en låneaftale som du skal læse og underskrive. Her skal du bruge dit NemID for at underskrive, så det skal du have klar, inden du klikker på linket. Når du har læst aftalen, så kan du underskrive den, og så afvente, at låneudbyderen overfører pengene til din bankkonto, og så kan du derefter bruge dem som du vil. Hele processen tager ikke lang tid, og de fleste har sendt dig pengene senest dagen efter de har modtaget din ansøgning.