annafinans-mest-valgte-laan
annafinans-logo

Lån fra 3.000 til 75.000 kr.

Fem stjerner - Rating

9,6 ud af 10

Når du skal låne penge, er der mange overvejelser du skal gøre, for at du får den bedste løsning som passer bedste til dit behov og ikke mindst din økonomi. For det første skal du vurdere pengebehovet, altså om du har behov for et fast lån med en fast rente, til for eksempel et indkøb her og nu, eller om du har behov for at kunne bruge pengene løbende over en længere periode med en kreditløsning. Begge typer lån finder du på vores liste, og dem skal du klikke ind og undersøge grundigt. Der er nemlig stor forskel på de to typer, og vilkårene er også meget forskellige, både i forhold til omkostninger og løbetid.

Forskellige lånetyper

Et fast lån med et fast lånebeløb og en fast rente er noget mere forudsigeligt end en kreditløsning, men til gengæld er kreditløsningen mere fleksibel og har ikke en udløbsdato som et fast lån har. Det siger sig selv, at en kreditløsning over meget lang tid, som ikke betales ned eller ud, at den vil blive noget dyrere end det faste lån. Her må du vurdere om prisen for fleksibiliteten er det værd. Stort set alle med et kreditkort har en form for løbende kredit – for eksempel dem med en overtræksmulighed på 5000 kroner. Her kan de bruge kortet som en buffer for deres økonomi, og på den måde ”låne” penge hele tiden – op til de 5000 kroner.

Billigst – på hvilken måde

Mange kunder eller forbrugere er meget fokuseret på prisen på det lån de skal søge om, da det er dyrt at låne. Derfor vil de søge efter det lån som koster mindst i renter eller omkostninger. Her bliver ÅOP afgørende for hvilket lån de vælger, så de på den måde sikrer, at de betaler mindst muligt for lånet. Der kan være mange penge at spare på den måde – ved et lån på for eksempel 15000 kroner, kan de nemt spare 1000 til 2000 kroner over hele perioden. Det er den samme type forbrugere som også overvejer at betale lånet over lidt kortere tid, altså med en kort løbetid. Det betyder at de afdrager med noget mere hver måned, for så at spare på de samlede omkostninger. Det kan dog give problemer, hvis de sætter sig lidt for hårdt med store afdrag, og på den måde presser deres budget til det yderste.

Den anden typer forbruger eller kunde er den som vælger lån efter hvor meget det koster i afdrag om måneden. Det er ikke de samlede låneomkostninger der tæller mest, men mere, at de kan sidde ret billigt i det hver måned. På den måde vil de have bedre mulighed for at betale af på lånet uden at belaste deres budget så meget. Denne taktik virker ansvarlig og fornuftig, da den som udgangspunkt imødekommer både låneudbydere, der vil være sikre på betaling til tiden, men også låneren selv, som gerne vil være sikker på, at der altid er råd til afdraget hver måned. Med et lavere afdrag hver måned, så betyder det at løbetiden er noget længere, og det kan betyde et lidt dyrere lån i den sidste ende. En forskel på et par år i løbetid kan godt betyde flere hundrede kroner billigere afdrag hver måned, men det vil også øge prisen på lånet, altså de samlede låneomkostninger når lånet er betalt tilbage. Hvis det for eksempel koster 6000 kroner at låne til 15000 kroner med en kort løbetid, så vil to ekstra år, kunne øge prisen med et par tusinde.

Du skal have råd til at låne

Uanset hvilken type lån du vælger i den sidste ende, så er det dig selv som vurderer, hvad der er bedst for og din økonomi. Det er dig og dit budget som skal stå på mål for lånet, og betale det tilbage igen. Der kan være mange andre forhold der gør at du vælger som du gør, for eksempel langtidsplanlægning, familieforhold med mere, og det skal du selvfølgelig også inddrage i din beslutning, men det handler først og fremmest om din evne til at betale lånet tilbage til tiden. Det har førsteprioritet, og her skal du gå med både livrem og seler, og tilpasse din økonomi sådan, at du til enhver tid har råd til at betale dine afdrag – uanset hvad der sker. Hvis du stadig er lidt i tvivl om hvilket lån du skal vælge, så kan du her på siden læse mange flere tips og gode råd, inden du træffer det endelige valg. Hvis du skal have en medansøger med på låneansøgningen, kan det være at du også skal involvere vedkommende.