annafinans-mest-valgte-laan
annafinans-logo

Lån fra 3.000 til 75.000 kr.

Fem stjerner - Rating

9,6 ud af 10

Skal du låne penge, og ikke helt ved hvor meget, så er der et maksimalt beløb som du bør holde dig til. Det er det beløb som du har råd til, og der er mange forhold der spiller ind her. Du må aldrig låne flere penge, end du ved at du kan betale tilbage til udlåneren, uanset hvad der sker i dit liv. Det er afgørende vigtigt for dig selv og din fremtidige økonomi, at du overholder dine aftaler med dem du låner penge af. Konsekvenserne af ikke at gøre det, er både ubehagelige, uoverskuelige og det vil på mange måder gøre din økonomi ustabil i mange år frem. I det følgende vil vi beskrive de forhold som burde påvirke dine tanker, inden du søger om et lån hos en af vores låneudbydere. Men det handler mest om sund fornuft og omtanke, og hvis der er noget du er i tvivl om, så søg endnu mere viden.

Din indkomst er alafgørende for hvor meget du kan låne

Låneudbyderne stiller alle krav om at du har en eller anden form for indkomst, så de kan være sikre på at du betale dit lån tilbage. Derfor stiller de dig sikkert også spørgsmål om det. Der er ikke mange, der går så meget op i, hvor pengene kommer fra, men nogle skelner også, om det er dagpenge, pension, kontanthjælp eller andet. Det som du skal være sikker på, er at din indkomst dækker din økonomi ind. Hvis ikke, så skal du forsøge at øge din indkomst – for eksempel et andet job, eller også skal du tilpasse dine udgifter, så det matcher med et budget der kan holde. Du må aldrig bruge mere end du tjener, og du skal helst sørge for at du har ekstra luft i dit budget, så der er plads til uforudsete udgifter. En god regel som du kan tage med dig, er at have mindst lige så meget luft i dit budget, som du skal betale i afdrag på et lån. Skal du sidde med et ekstra afdrag på 450 kroner om måneden, så sørg for at dit budget fører det videre hver måned til dårlige tider.

Dit budget betyder også en del!

For at låne penge skal du have ret meget styr på dine pengeforhold, og din samlede økonomi. Derfor skal du have en plan som holder, og den plan kalder vi et budget. Et budget er en planoversigt over din økonomi, og den kan du lave mere eller mindre detaljeret. Hvis du laver en meget detaljeret plan, så vil du også have et langt bedre overblik, og dermed også mere styr på, hvad du bruger penge på. Et budget er en plan, og en plan er ikke virkelighed. Det er derimod den hverdag du er i, og hvordan du rent faktisk bruger dine penge. Det det reelle billede der tæller, og det får du kun, hvis du i ny og næ, laver et tjek af din konto, og dine regninger eller bonner fra indkøb – bruger du kun dankort, så tjek det på din bankkonto. Prøv og få et overblik, og ret så dit budget til, og lav dine vaner om, i forhold til hvordan du køber ind. På den måde, får du super tjek på alt hvad der angår dine pengesager, og så får du styr på, om du kan låne og hvor meget du kan sidde for i afdrag hver måned. Et budget er flot at se på, men regnskabets time, giver dig bedre redskaber til at styre din økonomi.

Dine familieforhold

Du tænker nok, hvordan dine familieforhold kan spille ind, når du skal låne penge. Det skal bare nævnes, at alt efter hvor du er i dit liv, så skal du huske, at et år ikke er det samme som det der kommer. Låner du penge i flere år, skal have øje for, om du skal til at ændre dine familieforhold. Skal du have kæreste, skal du flytte sammen med en, skal du have børn, skal du noget helt andet, som kan have indflydelse på din økonomi, så skal du lige have det med i dine overvejelser, inden du låner penge. Du skal nemlig altid uanset hvad, have råde til at betale dit lån tilbage. Er du oppe alderen, og ved at du skal på pension om seks år, så er det måske nu, at du skal købe din sidste nye bil, så du har betalt den ud, når du går på pension. Det er bare et eksempel på, hvordan man også kan inddrage mange forhold, som har indflydelse på din økonomi.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med www.spumanti.dk