skip to Main Content

Når du ansøger om lån hos en låneudbyder eller flere, så har de alle meget forskellige krav til deres ansøgere eller kunder. Derfor skal du udfylde et ansøgningsskema som du sender til udbyderen, så denne har en mulighed for at foretage en såkaldt kreditvurdering af dig som låner. Et af de krav – at du ikke må være registreret i RKI eller Debitorregistret er normalt hos de fleste udbydere, men der findes nogle som ikke har dette krav, og som låner penge ud på trods af denne registrering. Det giver sig selv, at alle låneudbydere gør alt for at beskytte sig selv mod tab af penge, og derfor ikke umiddelbart låner ud til kunder som på en eller anden måde, er blevet registreret som dårlige betaler, eller som kunder der ikke har været i stand til at betale deres gæld tilbage.

Kreditvurdering nødvendigt

En kreditvurdering foretages først og fremmest for at låneudbyderen skal sikre sig, men der er også en anden agenda eller årsag. Hvis låneudbyderne bare lånte ud til højre og venstre, så ville deres tab bliver højere, og det ville helt sikkert resultere i meget højere priser på deres lån. Altså renterne og omkostningerne ville stige betydeligt, og det ville ramme markedet og andre forbrugere eller kunder. Det er der ingen der er interesseret i. Det er også indirekte en fordel for kunderne der er registreret, da de ved at blive begrænset i deres lånemuligheder, ikke så let lander i en helt uoverskuelig gældsspiral. På den måde virker registreringen forebyggende for en del mennesker.

En svær situation

Er du registreret i RKI Eller et andet sted, så får du meget svært ved at låne penge. Det du kan gøre er, at begynde at få styr på din gæld, og få lavet nogle aftaler om at få betalt den tilbage. Hvis du gør det, så vil du faktisk kunne blive gældfri en dag, og dermed igen kunne vende tilbage som låner, på lige fod med andre kunder. Det kan godt være at det virker uoverskueligt for dig, men hvis du finder en du kan få til at hjælpe og støtte dig i din omgangskreds, så bliver det lidt nemmere. Der findes også professionelle rådgivere, som er penge mange gange værd. Har du mulighed for at låne penge af nogen, så du kan betale din gæld, så du kommer ud af for eksempel RKI, så skal du prøve dette. På den måde vil du måske kunne låne penge til at betale din låner og hjælper tilbage. Intet er umuligt.

Det er dyrere

Der findes dog udbydere som giver lån trods registrering i RKI, men det er ikke mange. Udover at de skal have mange flere informationer om din økonomi, så vil du også komme til at betale højere renter end almindelige kunder. Det kan du måske synes er ok, bare du får hjælp, men det kan blive meget dyrt. Udover den dyrere rente, så vil de sikkert også gerne have sikkerhed for dit lån – i form af en medansøger. Der er altså klart højere krav til dig som låner, og du skal have en meget høj indkomst. Pointen er, at det ikke er helt umuligt at finde en udbyder som kan hjælpe dig med et lån, men at der findes enkelte som måske kan hjælpe dig videre.

Ansøgning med medansøger

Skal du finde en udbyder som kan hjælpe dig på trods af RKI, så skal du skimme vores liste ag udbydere igennem, og klikke ind på dem, for at hvilke muligheder du kan tilbydes. Du skal klikke på knappen ”ansøg”, som leder dig ind på låneudbyderens hjemmeside. Her vil du se detaljerne i deres vilkår, og på den måde finde ud af om de også giver lån, selvom du er registreret i RKI. Det koster ikke noget at kigge og undersøge dine muligheder. Læs vilkårene grundigt, og hvis du mener at du har fundet en udbyder der matcher din situation, så skal du sende en ansøgning. Vær ærlig, og så skal du frem for alt sikre dig, at du har en medansøger på din ansøgning. Uden vil det aldrig gå.
På Hæveautomaten.dk har vi samlet en masse artikler omkring lån og økonomi, som du bør læse og lære af. Her vil du helt sikkert blive meget klogere, og du vil på den måde også få mere viden om, hvordan du skal håndtere din egen økonomi. Der findes mange gode artikler som kan inspirere dig yderligere, og måske på den måde få vendt op og ned på din økonomi, hvis den er lidt stram. Det gælder om at kunne styre sin økonomi, så du står bedre, når du for eksempel skal ud på lånemarkedet og låne penge til lige det du vil.

Back To Top