skip to Main Content
Bedre Kreditværdighed: Lån Penge Med En Medansøger

Bedre kreditværdighed: Lån penge med en medansøger

Hvis du ansøger om et lån med en medansøger, så stiger den samlede kreditværdighed markant. Det er ikke blot noget, der gør sig gældende i forhold til mindre kviklån på nettet, men også i forhold til større bolig- eller billån i banken.

I princippet kan kreditværdigheden fordobles. Det gør sig særligt gældende, hvis I begge har en fast indtægt. Jeres mulighed for at afdrage på lånet er markant bedre, hvis I er to om det, og afdragene dermed ikke blot er afhængige af én indkomst.

Giver en øget sikkerhed for låneudbyderen

Det giver også en øget sikkerhed for låneudbyderen. Skulle én af jer miste jeres indkomst, så har den anden ansøger fortsat rådighedsbeløb til betaling af lånets afdrag. Derfor vil enhver långiver føler sig mere tryg ved at låne jer penge – og det resulterer naturligvis i bedre lånebetingelser.

Hvis I overvejer at optage et lån sammen, så er det vigtigt, at I begge er indstillet på, at I hæfter for lånet på solidarisk vis. Kan den ene ikke betale, så pålægges gælden blot den anden ansøger. Det er selvfølgelig noget, der skal afklares 100%, inden man vælger at ansøge om et lån sammen.

Er I begge klar over hvad I skriver jer op til, så er det kun en klar fordel for begge parter, at I har mulighed for at låne penge sammen. Det er nemlig med til at øge jeres kreditværdighed. Og som de fleste er bekendt med, så medfører en bedre kreditværdighed en lavere pris på lånet.

I står stærkere, når I er to

Den helt store fordel ved at ansøge om et lån sammen er, at I har en større chance for at få bevilget det lån, I ansøger om, hvis I er to i stedet for blot én ansøger. Det er i særdeleshed noget, der gør sig gældende, hvis I skal optage et større lån – eksempelvis i forbindelse med køb af en ny bil eller en bolig.

Endvidere er der også praktiske fordele ved at have et lån sammen; at I hver især kun skal betale halvdelen af det månedlige afdrag. Det betyder, at det ikke tager lige så hårdt på økonomien at låne penge. Igen er det en fordel, der særligt er værd at fremhæve, hvis der er tale om et stort lån. Man kan også lede efter rentefri lån, eller lån hvor man ikke skal betale renter i en vis periode. Dette kan hjælpe en i en vis periode og gøre det mere overkommeligt at skulle låne penge ved en sammenligningstjeneste som f.eks Apollofinans.dk.

Derfor er det langt mere overkommeligt at låne penge, hvis man ikke er selv om det. Chancen for at blive godkendt bliver større og størrelsen af afdraget pr. person bliver mindre. Derfor er det en klar fordel, du bør udnytte, hvis du har muligheden for at ansøge om et lån sammen med en samlever eller lignende.

Du kan have medansøger på samtlige lån

Det er muligt for dig at have en medansøger på stort set alle lån – både i banken og på nettet. Skal I låne penge til et nyt hus? Det kan I sagtens gøre sammen. I kan dog også låne penge til at købe et nyt TV sammen. Derfor er der ikke rigtigt nogle begrænsninger i forhold til medansøgere på lån – kun fordele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top