skip to Main Content
Faktorer Der Påvirker Din Kreditvurdering

Faktorer der påvirker din kreditvurdering

Der bliver kigget på mange faktorer, når en långiver udfører en kreditvurdering. Nogle af disse faktorer har dog større betydning end andre. Herunder følger en nærmere beskrivelse af de faktorer, der påvirker din kreditvurdering i særligt høj grad.

Indkomst og udgifter

Det er væsentligt at din økonomi kan bære dine låneudgifter. Derfor foretages der altid en vurdering af din økonomi, når du skal låne penge. I denne sammenhæng kigges der nærmere på forskellige ting, herunder din indkomst, eksisterende gæld og dit månedlige rådighedsbeløb.

Ud fra vurderingen fa din økonomiske situation, kan udbyderen afgøre, om du er i stand til at betale det lånte beløb retur. Har du en god indkomst og et højt rådighedsbeløb, så giver det dig en klar fordel i forhold til at få bevilget et lån, men en høj indkomst er dog ikke altafgørende i denne sammenhæng.

Når din indkomst er blevet gennemarbejdet, vil långiveren tage et kig på din udestående gæld. Det er i denne sammenhæng at forholdet mellem din indkomst og gæld også vurderes. Har du for stor gæld ift. indkomst, så har du minimale chancer for at slippe gennem nåleøjet hos långiveren.

Personlige forhold

Der bliver også kigget nærmere på dine personlige forhold. De fleste långivere (herunder både banker, online långiver og øvrige pengeinstitutter) vil inkludere både din bopæl, ansættelseshistorik og familieforhold som faktorer, der er relevante i forhold til din kreditvurdering.

Særligt stabilitet og kontinuitet bliver vægtet højt i den samlede vurdering. Det er samtidig en klar fordel, hvis du er boligejer. Det giver dig nemlig mulighed for at stille pant i en fast ejendom – det er dog sjældent, at det er et krav, hvis du skal låne penge hos en online långiver.

Endvidere kigges der nærmere på din ansættelseshistorik. Det gøres for at vurdere stabiliteten i din økonomi. Dertil har din civilstand og dit familieforhold også relevans. Er du eksempelvis gift og bor sammen med din partner, så vil den samlede husstandsindkomst være højere, og det styrker din kreditvurdering.

Tilbagebetalingshistorik

Når der er tale om kreditvurdering, så er det ikke muligt at komme udenom din tilbagebetalingshistorik. Her vil der blandt andet blive kigget nærmere på din evne til at betale dine regninger og din gæld, dit lånemønster og din RKI-status – her kan særligt sidstnævnte være en dealbreaker i forhold til dine lånemuligheder.

Långiveren vil tage et kig på din tilbagebetalingshistorik med henblik på at danne sig et billede af, om du er god til at betale dine regninger til tiden, om du betaler for sent, eller du slet ikke betaler. Det er nemlig af høj prioritet for långiveren, at du rent faktisk er i stand til at betale din regninger til tiden.

Dit lånemønster kan dog også have relevans. Hvis du jævnligt optager kviklån, så kan det være et signal om, at du har et overforbrug, som du forsøger at dække ind med små lån. Optager du sjældent lån og har ingen eller lav gæld, så er det en klar fordel i forhold til mulighederne for at blive godkendt til et lån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top